"Η δύναμη χρειάζεται μόνο όταν θέλουμε να επιβάλουμε κάτι.

Διαφορετικά, λίγη αγάπη αρκεί για να κάνουμε όλα τ' άλλα...."

-Charlie Chaplin-

Σακχαρώδης Διαβήτης

diavitis

Ο ορισμός του διαβήτη είναι: υψηλή τιμή σακχάρου- γλυκόζης στο αίμα. Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη: ο τύπου 1 (ΣΔ 1) και ο τύπου 2 (ΣΔ 2).

Περισσότερα...

Υπερχοληστερολαιμία - Υπερτριγλυκεριδαιμία

iperxolisterolemia

Η υπερχοληστερολαιμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο κάνοντας βιοχημικές εξετάσεις διαγιγνώσκεται ότι έχει υψηλές τιμές ολικής χοληστερόλης (CHOL) μεγαλύτερη από 200mg/dl, «κακής» χοληστερόλης (LDL) μεγαλύτερη από 160mg/dl και χαμηλή την «καλή» χοληστερόλη (HDL) κάτω από 40mg/dl για τους άνδρες και 50mg/dl για τις γυναίκες.

Περισσότερα...

Πρόληψη χρόνιων μεταβολικών νοσημάτων

prol-xron-met-nosim

Ένα υγιές άτομο που επιδιώκει να έχει καλή υγεία εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να φροντίζει τον οργανισμό του, τρώγοντας σε ποσότητα και θρεπτικά συστατικά ότι ακριβώς χρειάζεται για να διατηρεί ένα υγιές σωματικό βάρος και να καλύπτει όλες τις ανάγκες του οργανισμού για να λειτουργεί σωστά.

Περισσότερα...

Παχυσαρκία

paxisarkia

Ως παχυσαρκία ορίζεται, η υπερβολική ύπαρξη σωματικού λίπους ή λιπώδους ιστού σε σχέση με την άλιπη μάζα σώματος. Η κατανομή του σωματικού λίπους ποικίλλει από άτομο σε άτομο τόσο στη περιοχή της μέσης, κεντρικού τύπου παχυσαρκία, όσο και στη περιφέρεια, περιφερική παχυσαρκία.

Περισσότερα...